Реалізація Концепції розвитку фермерських господарств створить нові робочі місця

Реалізація Концепції розвитку фермерських господарств створить нові робочі місця

Реалізація Концепції розвитку фермерських господарств створить нові робочі місця

Реалізація Концепції розвитку фермерських господарств та сільгоспкооперація на 2018-2020 роки є інструментом забезпечення сталого економічного зростання сільських громад через розвиток аграрного підприємництва. 

Про це заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремета, йдеться в повідомленні міністерства.

Він зазначив, що більшість людей в сільській місцевості зайняті саме в сільському господарстві, з них понад 90% — дрібні виробники, фермери і господарства населення.

«Політика сільського розвитку спрямована на поліпшення якості життя і економічне добробут сільського населення, зокрема, через підвищення зайнятості в сільській місцевості. Для виконання цих завдань була розроблена концепція, що передбачає основні напрямки фінансової підтримки тваринництва і садівництва, здешевлення кредитів і підтримка кооперації», — підкреслив Віктор Шеремета.

До очікуваних результатів виконання концепції відносяться: збільшення частки фермерських господарств у виробництві валової продукції сільського господарства до 12%, збільшення кількості кооперативів на 40-50 одиниць (в Україні зареєстровано 1125 кооперативів, з них діють — 610), збільшення площі сільськогосподарських угідь під вирощування і виробництво органічної продукції на 10%, збільшення поголів’я великої рогатої худоби у фермерських господарствах на 2,5%, збільшення площ багаторічних насаджень в фермерських господарствах на 15% тощо.

Крім того, система інструментів політики сільського розвитку містить не тільки заходи щодо підтримки малого виробника, сприяння розвитку кооперацій, підтримки розвитку фермерства та молодих фермерів, трансформації ОСГ в організовані форми господарювання. Також вона спрямована на формування інформаційного забезпечення, розвитку системи консультування в Україні, залучення малих виробників з досвідом інших країн до забезпечення потреб шкільного харчування, в першу чергу фруктів, овочів, молока, поширення органічного виробництва та інше.