Продукція МХП пройшла перевірку на відповідність міжнародним стандартам

Продукція МХП пройшла перевірку на відповідність міжнародним стандартам

Продукція МХП пройшла перевірку на відповідність міжнародним стандартам

Висновок європейських експертів підтверджує, що на підприємствах МХП дотримуються найвищих міжнародних стандартів якості продукції. 

Зокрема, це міжнародні стандарти FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food. В їх основі лежать принципи НАССР (англ. – Hazard Analysis and Critical Control Points) і належної виробничої практики GMP. Місія Генерального директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE) завершила аудит в березні 2018 р. Перевірку системи державного контролю проводили на ТОВ «Вінницька птахофабрика», ЗАТ «Миронівська птахофабрика», Миронівський м’ясопереробний завод «Легко». «Якість продукції — це фактор, який може вплинути на здоров’я і навіть життя людей, які споживають продукцію компанії. Відповідальне ставлення до цього питання є ключовою умовою, за якою виробник харчових продуктів взагалі може працювати на ринку. МХП ретельно стежить за якістю кожної партії продукції, що виробляється підприємствами групи, дотримуючись всіх вимог чинного законодавства та здійснюючи комплекс додаткових заходів для забезпечення максимальної безпеки споживачів», — підкреслює менеджер систем якості департаменту технології, якості та безпеки харчових продуктів МХП Людмила Шевчук.

Продукція, яка виробляється на підприємствах групи МХП, проходить багаторівневий контроль, в який входить:

— постійний і періодичний державний ветеринарно-санітарний нагляд та контроль потужностей виробництва і продукції, що випускається;

— постійний контроль фахівців виробництва за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог і технологічного процесу виробництва під контролем державного офіційного лікаря ветеринарної служби;

— лабораторний контроль якості і безпеки кожної партії продукції на відповідність вимогам українського та європейського законодавства та санітарно-гігієнічним нормам виробництва, проводиться відділом контролю якості підприємства, виробничою лабораторією та незалежними державними лабораторіями ветеринарної медицини;

— незалежний аудит з боку ветеринарних служб інших держав-імпортерів, яким відвантажується продукція.

Система жорсткого контролю за процесом виробництва протягом усього виробничого ланцюга, як стверджують в МХП, спрямована на забезпечення максимальної якості продукції, що реалізовується на внутрішньому ринку і на експорт. «Щорічно підприємства проходять підтвердження відповідності стандартам по харчової безпеки FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food», — додають в МХП.