Пальмову олію замінять маргарином

Пальмову олію замінять маргарином

Якщо в Україні введуть повну заборону на використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, як пропонують деякі депутати (законопроект №3871), це значно погіршить ситуацію з безпекою продуктів.

Пальмову олію замінять маргарином

Якщо в Україні введуть повну заборону на використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів, як пропонують деякі депутати (законопроект №3871), це значно погіршить ситуацію з безпекою продуктів.

Тому що замість пальмової олії виробники почнуть ще активніше застосовувати інші замінники, зокрема маргарин. Що може бути більш шкідливо для вживання в їжу, ніж пальмова олія.

Таку думку висловила керівник відділу тестування Центру експертиз «Тест» Ніна Кільдій, пише UBR.

За її словами, в Україні рослинними жирами замінюють найчастіше молочний жир при виробництві вершкового масла, сметани і сиру. Але крім пальмової олії це може бути і кокосова і маргарин. Наприклад, маргарин найчастіше використовують в кондитерській промисловості, що, до речі, дозволено законом. Так як робити печиво на вершковому маслі комерційно невигідно при нинішній купівельній спроможності населення.