У структурі виробництва тваринницької продукції частка кормів становить до 70%, а вже найближчим часом за прогнозами Асоціації тваринників України (АТУ) ціни на кормові компоненти знову піднімуться.
Про це повідомила прес-служба АТУ.
Так, порівнюючи ціни першої декади квітня і другої декади травня, прогнозується наступне подорожчання кормових компонентів, що, як наслідок, вплине і на ціну на м’ясо: шрот соняшниковий — на 33,4%, шрот соєвий — на 18%, макуха соєва — на 17,4%.
Крім того, очікується, що пшениця подорожчає на 5,1%, ячмінь — на 4,2%, кукурудза — на 8%. «Корми становлять 60-70% собівартості одиниці тваринницької продукції ВРХ. Підвищення цін на них неминуче спричинить подорожчання м’яса», — зазначила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.