Попри виснаження запасів коренеплодів у сховищах українських господарств, фермери змушені і далі поступатися в ціні при реалізації цієї продукції, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».
За інформацією проекту, з початку травня буряк і морква на українському ринку подешевшали майже на 20%, і сьогодні виробники вже готові укладати угоди по 5-6,5 грн/кг (0,16-0,21 євро/кг) в залежності від регіону та інших умов. Як відзначають самі гравці ринку, зниження цін — вимушений захід, вдаватися до якої аграрії змушені через стрімке погіршення якості коренеплодів на складах, а також досить стриманого попиту.
В результаті цінового зниження, сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому на чверть дешевше, ніж в першій половині травня 2017 г. У той самий час, ціни на буряк перевищують минулорічні в 1,6-1,7 рази.