Місія компетентного органу Китайської Народної Республіки в червні проведе оцінку системи державного контролю за виробництвом української черешні.
Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.
У зв’язку з цим голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа закликав виробників черешні, які зацікавлені в експорті своєї продукції в Китай, звертатися з відповідною інформацією у відомство і профільні асоціації.
Відзначається, що завдяки плідній роботі всіх зацікавлених центральних органів виконавчої влади за останні 2 роки Україна і КНР досягли серйозного прогресу в розвитку двосторонніх відносин, зокрема в аграрній сфері. Так, Китай відкрив свій ринок для української яловичини. Україна отримала право експорту молочної продукції в КНР, і зараз вже 27 операторів ринку мають право експортувати молочну продукцію в Китай. У 2017 році також були підписані протоколи фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту шроту соняшникового та жому бурякового з України в КНР.
Разом з тим ринок Китаю відкритий для української кукурудзи, ячменю і сої. Зараз компетентні органи обох країн органи працюють над розширенням номенклатури рибної продукції, яка може імпортуватися на китайський ринок, постачанням української яєчної продукції, продукції птахівництва, лохини і тому подібного.