У Донецькій області виробництво м'яса за 4 місяці 2018 р. збільшилося до 37,9 тис. тонн

У Донецькій області виробництво м’яса за 4 місяці 2018 р. збільшилося до 37,9 тис. тонн

У Донецькій області виробництво м’яса за 4 місяці 2018 р. збільшилося до 37,9 тис. тонн

Обсяг сільськогосподарського виробництва в Донецькій області (без урахування частини тимчасово окупованих територій) в січні-квітні 2018 року порівняно з аналогічним показником 2017 р. збільшився на 0,2%, в тому числі сільськогосподарські підприємства забезпечили приріст на 2,8%, а господарства населення зменшили обсяг продукції на 5,0%. 

Про це повідомляє Головне управління статистики в Донецькій області.

Повідомляється, що виробництво м’яса (реалізація на забій сільськогосподарських тварин в живій вазі) в січні-квітні 2018 р. склало 37,9 тис. тонн, що на 0,5% більше, ніж в січні-квітні попереднього року. При цьому сільськогосподарські підприємства отримали в січні-квітні 2018 р. продукції вирощування сільськогосподарських тварин (в живій вазі) на 4,0% більше, ніж в січні-квітні 2017 р.

Надої молока, склавши в області в січні-квітні 2018 року 53,0 тис. тонн, зменшилися в порівнянні з січнем-квітнем 2017 року на 1,9%.

За період січень-квітень 2018 року виробництво яєць склало 201,4 млн штук, що на 0,3% більше, ніж в січні-квітні попереднього року.

Поголів’я великої рогатої худоби на 1 травня 2018 р склало 73,7 тис. голів, і скоротилося в порівнянні з аналогічною датою 2017 року на 0,9% (0,6 тис. голів). В результаті кількість корів зменшилася на 2,8% до 34,6 тис. голів.

Кількість свиней на початок травня 2018 р збільшилася на 1,4% до 471,5 тис. голів.

Поголів’я птиці на 1 травня 2018 року склало 4,1 млн голів, що на 1,0% менше, ніж в травня 2017 р.

Середні ціни продажу сільськогосподарськими підприємствами в січні-квітні 2018 року по порівнянні з січнем-квітнем попереднього року:

  • молока підвищилися на 5,0%;
  • насіння соняшнику — на 6,1%;
  • зернових і зернобобових культур — на 11,6% (в тому числі пшениці — на 10,6%);
  • картоплі — на 20,6%;
  • овочевих культур — на 24,6%;
  • живих сільськогосподарських тварин — на 30,0%; яєць — на 76,1%;
  • плодових і ягідних культур збільшилися вдвічі.