Україна опинилася на першому місці в рейтингу країн з найбільш доступним в ціні м’ясом птиці, передає УНН з посиланням на «The National Provisioner».
Вартість 1 кг курячої грудки в середньому в Україні становить 2,6 дол (68 грн), 1 кг курячих ніжок — 1,9 доларів (49 грн). Друге місце в списку країни з найдешевшим м’ясом птиці займає Таїланд, де 1 кг курячої грудки коштує 2,8 доларів (73 грн), 1 кг курячих ніжок — 2,7 доларів (70 грн). У першій п’ятірці рейтингу також опинилися Малайзія, Єгипет і Індія.
При цьому наголошується, що з 50 країн найдорожче м’ясо птиці продається в Швейцарії та Норвегії. 1 кг курячої грудки обійдеться швейцарцю в 27,1 доларів (700 грн), норвежцю — в 13, 6 доларів (355 грн). За 1 кг курячих ніжок житель Швейцарії заплатить 11,3 доларів (295 грн), Норвегії — 9,5 доларів (248 грн).
Як писав IAgro українські виробники мимоволі створили економічно-вигідні умови для імпорту продукції з ЄС. Повзуча експансія триває більше року. За даними Державної служби статистики, в січні-лютому поточного року імпорт м’яса птиці в Україну виріс більш ніж на чверть у порівнянні з січнем-лютим 2017 року — до 20,3 тис. Тонн на суму 8,8 млн доларів.