В Україні поступово стабілізується виробництво молока і м'яса

В Україні поступово стабілізується виробництво молока і м’яса

В Україні поступово стабілізується виробництво молока і м’яса

За перші п’ять місяців 2018 року (січень-травень) виробництво молока і м’яса в Україні скоротилося на 1,3% і 0,9% відповідно у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Державної служби статистики (Держстат).

Згідно з ними, у січні-травні цього року виробництво молока склало 3,9 млн тонн. Виробництво м’яса за цей період склало 1,3 млн тонн. При цьому, виробництво яєць зросло на 2,4% – майже до 6,6 млрд шт.

Держстат не брав до уваги тимчасово окуповані території Криму, а також зони проведення АТО.

Нагадаємо, що у 2017 році виробництво молока щодо 2016 року скоротилося на 0,5% – до 10,3 млн тонн, м’яса (в живій вазі) – на 0,4%, до 3,3 млн тонн. Виробництво яєць у 2017 році зросло на 3,2% – до 15,6 млрд шт.