Компанія «Ресторани Сави Лібкіна» (ТОВ «Корпорація «Реста», Одеса), що розвиває мережу ресторанів «Компот», а також «Стейкхаус», «Дача», «Тавернетта», «Риба у вогні» в Одесі та Києві, за підсумками 2017 року збільшила оборот на 40% в порівнянні з 2016 роком — до 110 млн грн.
«У 2017 році обороти компанії зросли приблизно на 40% в порівнянні з 2016 роком і склали 110 млн грн. У минулому році наші ресторани відвідали близько 1,3 млн гостей. Консолідована сума сплачених податків нашої групи підприємств склала 12 млн грн», — сказала в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна СЕО «Ресторани Сави Лібкіна» Інна Дворська. За її словами, компанія планує в 2018 році налагодити постачання компотів, граноли та ікряної солі власного виробництва в торгові мережі «Сільпо», «Таврія В» і Novus.
«Ми виробляємо напівфабрикати і готову продукцію для своїх ресторанів. Але виникла ідея, чому б не продавати нашу продукцію на полицях супермаркетів. Якщо одні роблять експансію, розширюючись ресторанами, то ми вирішили вийти зі своєю продукцією в торгові мережі. Компоти в літрових банках вже продаються в деяких супермаркетах», — сказала Дворська.
Вона зазначила, що в плани покриття на цей рік входять Київський і Одеський регіони, в зв’язку з експансією в торгові мережі компанія скоротила кількість вироблених товарних позицій до 400 SKU.
«Зараз ми намагаємося зосередитися на виробництві напівфабрикатів нашого мережевого проекту — це «Компоти». Тому ми повернули назад в ресторани виробництво напівфабрикатів, соусів та ін.», — пояснила СЕО компанії, додавши, що виробничий майданчик сертифікований по HACCP, а також в процесі сертифікації по ISO 22000: 2005.
Компанія також планує до кінця 2018 року відкрити новий ресторан «Компот» під власним керуванням в Києві.
Компанія «Ресторани Сави Лібкіна» заснована в 1993 році в Одесі. Розвиває 10 великих ресторанів та кафе: «Стейкхаус. М’ясо та вино», «Дача», «Тавернетта» (всі — Одеса), два ресторани «Риба у вогні» (Одеса і Київ), «Стейкхаус» (Київ). Компанія розвиває мережу кафе «Компот» під власним керуванням в Одесі, а також по франшизі — у Києві.