Про це розповів координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков в інтерв’ю Agravery.
«Перша проблема є на сьогодні топовою темою у світі. Всі ми стикаємось із ситуацією, коли людина, хворіючи, починає приймати антибіотики, і потім вони з якоїсь причини не діють, потрібно шукати інші. Це відбувається, бо людина стає стійкою до дії певних антибіотиків», — сказав він.
Причинами проблеми Малков вважає неправильне використання антибіотиків, або їх потрапляння в організм через їжу з традиційними продуктами рослинництва чи тваринництва. Адже антибіотики додають для регуляції росту та інших цілей.
«Далеко не всі підприємства дотримуються правил біобезпеки і норм використання антибіотиків. Тому ми, із низкою глобальних донорів, почали вибудовувати цю програму і незабаром запустимо її», — наголосив експерт.
Другий проект — це суттєве скорочення харчових відходів та продовольчих втрат.
«Спочатку ми зробимо оцінку ситуації у великих містах України, а потім запустимо пілотний проект у одному із них. Приміром, це може бути Львів — відомий центр гастрономічного туризму, який потерпає від «сміттєвої» проблеми. Потрібно буде суттєво зменшити органічну складову цих відходів із тих же ресторанів, супермаркетів, домівок львів’ян», — розповів він.