Про це AgroPortal повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.
«У грошовому вираженні дійсно експорт зріс більш ніж на 24% через зміни в видах продукції, яка експортувалася, і незначного зростання цінових трендів на світових ринках», — уточнює Сергій Карпенко.
Зростання виробництва м’яса птиці в першому півріччі 2018 року спостерігається майже по всіх підприємствах з ТОП-10 найбільших виробників м’яса птиці. Також, за даними асоціації «Союз птахівників України», у другому кварталі 2018 року було введено в експлуатацію два майданчики по вирощуванню птиці на Вінницькій птахофабриці, яка входить до складу МХП.
Також Сергій Карпенко відзначає зростання виробництва м’яса птиці в промисловому секторі і зменшення — в приватному.
«Споживання м’яса птиці в першому півріччі 2018 року зросло на 7%, або 35 тис. т. Така ж ситуація буде спостерігатися до кінця року, з огляду на соціальну складову і зменшення виробництва свинини і яловичини», — зазначає Сергій Карпенко.