Волинські фермери освоюють новий вид бізнесу – вирощування фундука. У розробку взяли італійські сорти Тонда ді Джиффоні і Мортарелла. Вони дають хороший урожай значно раніше, ніж польські аналоги – на 3-4 рік замість 5-6. До того ж, вони вважаються десертними – їх використовують у виробництві шоколаду та інших солодощів. Тому такий горіх дорожчий за інші європейські сорти.
Про те, як саме формується цей бізнес, для чого потрібна кооперація декількох господарств і на яких умовах пропонують приєднатися до кооперативу, можна дізнатися з розповіді голови сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК) «Фундук Волині» Сергія Карасюка.
А як закладаються і розвиваються українські сади італійського фундука – побачити в нашій фотогалереї: