Такими прогнозами з виданням Інфоіндустрія поділився генеральний директор Спілки птахівників України Сергій Карпенко
В 2017 році спостерігається зростання промислового виробництва м’яса бройлерів на 3,3% або на 30 тис. тонн., а за 7 місяців 2018 року виробництво в с/г підприємствах зросло на 5,6%.
Було експортовано рекордну кількість м’яса птиці в 2017 році: 270 тис. тонн. В 2018 році цей показник сягне позначки в 290 000 тонн. Поряд зі збільшенням експорту спостерігається тенденція до збільшення імпорту в Україну м’яса птиці. В минулому році імпортовано 116 000 тонн, а в поточному очікується на рівні 130 тис. тонн, — спрогнозував Карпенко.
Протягом 2017 року в ЄС було експортовано 66,7 тис. тонн м’яса птиці і м’ясних продуктів. Україна займає 3-є місце серед всіх країн, які експортують в країни Європейського Союзу.
Споживання яєць у 2017 році складало 247 штук на людину. У 2018 році прогнозується збільшення споживання яєць до 254 штук на людину».