Не бур'ян: як в Україні культивують амарант

Не бур’ян: як в Україні культивують амарант

Весь процес виробництва – у 15 кадрах

Не бур’ян: як в Україні культивують амарант

Нещодавно ми писали, як і чому українські фермери долучаються до виробництва амаранту – екзотичної донедавна культури, яка стає все популярнішою на хвилі захоплення здоровим харчуванням. Але амарант, як виявилося, – це не тільки їжа для ЗСЖників, це ще і перспективна кормова рослина, і навіть сировина для біогазового виробництва.

Амарант стійкий до посухи – ця рослина С4-типу фотосинтезу, які витрачають набагато менше вологи для формування одиниці сухої речовини. Якщо настає посушливий період, він гальмує зростання, а потім, коли повертаються сприятливі умови, продовжує вегетацію.

Багато хто плутає амарант з бур’яном щириця (Amaránthus retrofléxus), але це все ж культурна рослина. В Україні районовані 19 сортів амаранту: у них світліше насіння і немає такої властивості бур’яну, як тривале збереження подібності в грунті.

Як український фермер вирощує цю культуру на своїх полях – дивіться в нашій фотогалереї.