У Вінницькій області почали виробництво королівських креветок

У Вінницькій області почали виробництво королівських креветок

Будівлю колишньої хутряної фабрики переробили під креветочну ферму і запустили першу партію малька.

У Вінницькій області почали виробництво королівських креветок

У місті Жмеринка Вінницької області розпочало роботу підприємство з вирощування креветок.

Розташувалося воно в приміщенні колишньої хутряної фабрики. Будівлю повністю відремонтували, встановили обладнання і запустили першу партію малька.

Про це повідомляє видання «Новини Вінниці».

«Фабрика більше десяти років пустувала, все було зруйновано і демонтовано. Залишилися тільки стіни. Вінницьке підприємство вирішило запустити там потужності з вирощування креветок. Близько двох років «реанімували» саме приміщення. Бізнес-ідею вирішили втілити в життя після того, як побачили подібне за кордоном», — розповів заступник директора Володимир Деркач.

Будівля має три поверхи. Сьогодні на них встановлюють обладнання. Це великі резервуари, які заповнять водою. На першому ярусі вже запустили партію королівських креветок. Мальок зовсім крихітний, прозорий, тому побачити його нелегко.

Годують креветок спеціальним кормом. За п’ять місяців ракоподібні виростуть до 12 сантиметрів.

«У так званих акваріумах сьогодні 180 тисяч штук малька. Вони потребують догляду і дотримання всіх умов. Важливим є температурний режим. Вода має температуру 29-30 градусів, температура в приміщенні 33-34 градуси тепла. Завжди контролюємо вміст солі, амонію, кислотність, жорсткість води», — каже лаборант.

На повну потужність підприємство планує вийти через півроку. Власники кажуть, що готові продавати королівські креветки всім, головне, щоб був попит. Морський делікатес коштує дорого. Тому будуть орієнтуватися як на український ринок, так і на країни Європи.