У 2017 році світове виробництво сирів зросло на 2,6%, виробництво масла вершкового та молочних жирів збільшилося на 1,2%.
Дані Міжнародної молочної федерації передає УкрАгроКонсалт.
Згідно з даними, зростання виробництва сирів перетворив цей продукт в драйвер зростання молочних продуктів.
Сир є єдиним продуктом, де попит послідовно зростає на всіх великих ринках, хоча зростання виробництва в ЄС було відносно скромним на рівні 0,7%.
Деякі з таких країн-виробників, як Франція, Нідерланди, Німеччина та Ірландія, скоротили виробництво даного сегмента продукції. В цілому, однак, ключові регіони-експортери, такі як Океанія, США і ЄС, будуть фіксувати, що їх виробництво сиру зростає протягом декількох років, оскільки їм доводиться йти в ногу з прискоренням попиту в Азії.
Судячи по великій кількості збільшення потужностей з виробництва моцарели в Океанії та ЄС, все більше і більше молоко, ймовірно, буде направлено в сирні виробництва в ці регіони, — вважають аналітики Міжнародної молочної федерації.
Тим часом експерти підкреслюють, що у 2017 році значний негативний вплив на переробку молока надали розбіжності цін на жир і білок на світовому ринку.