Світове виробництво сирів зросло на 2,6%

Світове виробництво сирів зросло на 2,6%

Сир став драйвером зростання молочних продуктів

Світове виробництво сирів зросло на 2,6%

У 2017 році світове виробництво сирів зросло на 2,6%, виробництво масла вершкового та молочних жирів збільшилося на 1,2%.

Дані Міжнародної молочної федерації передає УкрАгроКонсалт.

Згідно з даними, зростання виробництва сирів перетворив цей продукт в драйвер зростання молочних продуктів.

Сир є єдиним продуктом, де попит послідовно зростає на всіх великих ринках, хоча зростання виробництва в ЄС було відносно скромним на рівні 0,7%.

Деякі з таких країн-виробників, як Франція, Нідерланди, Німеччина та Ірландія, скоротили виробництво даного сегмента продукції. В цілому, однак, ключові регіони-експортери, такі як Океанія, США і ЄС, будуть фіксувати, що їх виробництво сиру зростає протягом декількох років, оскільки їм доводиться йти в ногу з прискоренням попиту в Азії.

Судячи по великій кількості збільшення потужностей з виробництва моцарели в Океанії та ЄС, все більше і більше молоко, ймовірно, буде направлено в сирні виробництва в ці регіони, — вважають аналітики Міжнародної молочної федерації.

Тим часом експерти підкреслюють, що у 2017 році значний негативний вплив на переробку молока надали розбіжності цін на жир і білок на світовому ринку.