2 грудня в Києві у КВЦ «Парковий» відбулася церемонія нагородження переможців Національної ресторанної премії «Соль-2018».
У фіналі премії за перемогу боролися 144 ресторани з 14 міст України, проте заповітну мідну сковороду отримали лише 16 з них.
Кращими закладами 2018 року по версії Премії «Соль» стали:
- Кращий м’ясний ресторан — Goodman, Київ
- Кращий рибний ресторан — Catch Seafood Restaurant, Київ
- Ресторан з кращого винною картою — Bernadazzi, Одеса
- Відкриття року — Mimosa Brooklyn Pizza, Київ
- Краща кондитерська — Honey, Київ
- Кращий ресторан при готелі — Vogue Cafe Kiev (Fairmont Grand Hotel Kyiv), Київ
- Краще міське кафе — «Жизнь замечательных людей», Київ
- Найкраща кав’ярня — ONE Love Coffee, Київ
- Кращий бар — Parovoz Speak Easy, Кия
- Кращий заміський ресторан — Terrace, с. Стрілки, Львівська обл.
- Кращий пивний ресторан — «Солом’янська броварня», Київ
- Кращий ресторан української кухні — «Хуторець на Дніпрі», Київ
- Кращий ресторан національної кухні — Chang, Київ
- Кращий паб — «Кеды искусствоведа», Дніпро
- Краща кафе-пекарня — Bakehouse, Київ
- Кращий Street-Food — Furgoneta, Київ
У 2018 році список номінацій Національної Премії СІЛЬ поповнився трьома новими — «Кращий street-food», «Кращий паб» та «Краще кафе-пекарня». Всього за перемогу в 16 номінаціях боролися 147 закладів з 14 міст України.
До складу журі увійшли ресторатори, шефи, винний експерт і лідери думок в області гастрономії — Вадим Грановський, Юрій Ковриженко, Стефано Антоніоллі, Руслан Шибаєв, Євгенія Ніколайчук, Марко Черветті і ін.
Національна ресторанна премія СОЛЬ — щорічна зустріч рестораторів, святкова гала-вечеря та церемонія нагородження кращих ресторанів України.