Українська пшениця може проходити термообробку вже в Індонезії — УЗА

Українська пшениця може проходити термообробку вже в Індонезії — УЗА

Тому просмажувати її в Україні немає сенсу.

Українська пшениця може проходити термообробку вже в Індонезії — УЗА

Борошномельні підприємства-імпортери в Індонезії готові приймати українську пшеницю без “прожарювання” в Україні, так як в процесі переробки пшениця проходить термічну обробку, що знешкоджує грибки в зерні.

Про це повідомила прес-служба Української зернової асоціації (УЗА).

“Дублювати “прожарювання” пшениці в українських портах немає сенсу, адже зерно все одно пройде термічну обробку на борошномельних підприємствах Індонезії”, — цитує прес-служба асоціації в.о. виконавчого директора УЗА Сергія Іващенка. За його словами, асоціація офіційно звернулася з відповідною пропозицією до Індонезійської стороні.

Крім того, експерт зазначив, що в світі відсутній технічний і технологічний досвід такої термічної обробки в портах, і в Україні, зокрема, адже більше ні до однієї країни така вимога не була висунута.

За даними УЗА, Україна експортує до Індонезії понад 2 млн тонн пшениці щорічно.

“Українська зернова асоціація очікує позитивну відповідь Індонезійської сторони щодо врегулювання питання експорту пшениці в Республіку Індонезія”, — вказали в асоціації.

Як повідомлялося, УЗА заявляє про наявність позитивних передумов для скасування вимоги Індонезії про термообробку української пшениці, яке вводиться з 1 січня 2019 року. УЗА вважає таку вимогу Індонезії нетарифним бар’єром, що призведе до зниження рівня конкуренції на ринку, підвищенню ціни і негативно вплине на міжнародну торгівлю між двома країнами.

У свою чергу, в Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів заявили, що обов’язкова термічна обробка пшениці до завантаження при експорті пшениці з України в Індонезію з 1 січня 2019 року поширюватися на вантажі, які заражені спорами видів Tilletia.