Індекс продовольчих цін ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН) в 2018 році склав 168,4 пункти, що на 3,5% менше показника 2017 року і майже на 27% нижче рекордного рівня в 230 пунктів, зареєстрованого в 2011 році
Результати огляду ФАО передає Інтерфакс.
Найбільше в минулому році впали ціни на цукор. Середнє значення Індексу цін ФАО на цукор в 2018 році знизилося майже на 22% через зайві обсяги світового виробництва і накопичення складських запасів.
У грудні Індекс цін ФАО на цукор склав 179,6 пункти, що на 1,9% нижче рівня листопада.
Зниження світових цін на цукор відбувалося під впливом тиску на них, частково зумовленого інформацією про більш високі темпи зростання виробництва цукру в Індії в останні місяці.
Зниженню котирувань цукру також сприяло падіння світових цін на нафту, оскільки низькі ціни на енергоносії, як правило, призводять до скорочення використання цукрової тростини для виробництва етанолу і, як наслідок, збільшення поставок для виробництва цукру, особливо в Бразилії, яка є найбільшим виробником цукру у світі.