Кооператив «Горіх Причорномор’я» планує за китайською технологією переробляти молоді горіхи без шкірки в горіхове молоко.
Про це Agravery розповів президент кооперативу Павло Тулба.
За його словами, кооператив стане першим виробником цього продукту в Україні. Правда, швидше за все, горіхове молоко піде на експорт, адже моду на цей продукт в Україні ще потрібно формувати.
«На мою думку, невеликий обсяг потребує глибокої переробки і продажу роздрібному покупцеві. Дрібний виробник може почати своє крафтове виробництво з елементарного — наприклад, покривати горіхи шоколадом, або наповнювати вручну чорнослив, курагу або інші сухофрукти горіхом — робити подарункову упаковку і продавати і як в Україні, так і за її межами», — додав Павло Тулба.
Кооператив «Горіх Причорномор’я» є ліцензованим розплідником. Має в обробці 270 га, з яких 150 га — під волоським горіхом і фундуком, 10 га — під шипшиною.