Українські виробники в 2018 році експортували 1135 т печериці, що більш ніж удвічі перевершує показник 2017 року (533 тонни).
Про це повідомляє прес-служба Національного грибного агентства.
Сумарна вартість від експорту печериць склала 31,6 млн грн при середній ціні експортованого гриба 27,9 грн/кг.
Найбільше печериць — 1021 т експортована в Молдову, в Білорусь — 112 тонн печериці, 2 тонни — в Ізраїль.
Основними експортерами були: компанії асоційовані з ГК «Верес» (ТОВ СТТ, ТОВ Пономар) — експортовано 735 тонн, група підприємців з Вінницької області — 360 т, інші компанії — 40 тонн.
За оцінками експертів, обсяг експорту становить 2,5% виробництва печериці в країні.