Споживання цукру в світі дуже повільно, але продовжує рости.
Про це сказала керівник аналітичного відділу компанії Sucden Марина Вернут під час Міжнародного конгресу Sugar World-2019, пише AgroNews.
За її словами, тенденція до споживання різних цукрозамінників, яка існує в США та країнах Європи, дещо обмежує зростання споживання цукру, але поки не зменшує його.
До того ж, несприятливі погодні умови в 2018/19 маркетинговому році призвели до того, що виробництво цукру в країнах Європейського союзу впало на 3 млн тонн.
Марина Вернут зазначила, що сьогодні основними країнами-споживачами цукру є країни Азії та Африки.
Зокрема, навіть Індія при виробництві більш 30 млн тонн цукру щорічно споживає його 26 млн тонн. У той же час Китай при річному виробництві в 10 млн тонн споживає 15 млн тонн цукру.
В цілому середній потенціал зростання споживання цукру в країнах Азії і Африки за 15 років становить 2,5%. І хоча в сезоні-2019/20 виробництво цукру в країнах ЄС очікується приблизно на рівні поточного сезону, попри очікування більш сприятливих погодних умов, світове споживання продовжить повільне зростання.