Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Ян Кшиштоф Ардановский запевнив, що польський сектор яловичого м’яса є найбезпечнішим у світі.
Повідомлення «Радіо Польща» передає AgroPortal.
За словами міністра Ардановский, інспектори виявили тільки помилки адміністративного характеру, наприклад, при заповненні щоденника аналізів перед і після забоїв. Глава аграрного відомства також зазначив, що яловичина була перевірена на предмет вмісту в ній сальмонели та лістерії.
«Це хвороби, якими яловичина буває рідко заражена, але чехи стверджують, що вони знайшли їх в польському м’ясі. Ми перевірили 407 партій яловичини, і ніде бактерій немає виявили», — сказав Кшиштоф Ардановский.
Міністр сільського господарства сказав, що виробництво польської яловичини розвивається і що цей сектор повинен стати самим «привабливим у світі». Він звернув увагу, що Польща експортує багато м’яса, тому в країні вже вводиться спеціальна, найсучасніша в світі система маркування м’яса.
Раніше в європейських ЗМІ поширилася інформація про те, що на ринки країн-членів ЄС потрапила яловичина, яка була отримана від хворих тварин на одній з боєнь Мазовецького воєводства Польщі, Єврокомісія почала відповідне розслідування. Стверджується, що м’ясо хворих тварин було експортовано з Польщі до Фінляндії, Угорщини, Естонії, Румунії, Швеції, Франції, Іспанії, Литви, Португалії та Словаччини. 4 лютого інспектори Єврокомісії почали проводити аудит на забійних заводах Польщі.
Чехія ввела жорсткий контроль при ввезенні польського м’яса.