М’ясо у вакуумній упаковці можна зберігати удвічі довше, ніж дозволено зараз — дослідження

М’ясо у вакуумній упаковці можна зберігати удвічі довше, ніж дозволено зараз — дослідження

Рекомендації щодо зберігання м’яса можуть бути переглянути найближчим часом.

М’ясо у вакуумній упаковці можна зберігати удвічі довше, ніж дозволено зараз — дослідження

Представники Британської асоціації м’ясопереробників (BMPA) і Асоціації тваринництва Австралії (MLA) нещодавно опублікували результати нового дослідження щодо безпеки харчових продуктів, що зберігаються у вакуумному пакуванні. Виявилось, що реальний термін зберігання м’яса у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем може бути вдвічі довшим.

Про це повідомляє Meat-Inform.

Наразі у Британії охолоджене м’ясо у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем можна зберігати не більше 10 днів. В Україні курку в такій упаковці зберігають 8 – 10 днів, свинину – 10 -14 днів.

Необхідність утилізувати м’ясо після 10 днів зберігання так і не була підтверджена дослідженнями.

“В науковій літературі не вдалося знайти жодних випадків дослідження ботулізму, пов’язаного зі свіжим охолодженим м’ясом у вакуумній упаковці чи в пакуванні з модифікованим атмосферним середовищем”, – розповідають у BMPA.

На даний момент, згідно з даними, зібраними BMPA, промисловість застосовує максимальний термін придатності охолодженої роздрібної упаковки при температурі від 3 ° C до 8 ° C до 23 днів для яловичини, 27 днів для баранини та 18 днів для свинини. Нове дослідження показало, що яловичина була придатна до 50-го дня, баранина – до 35-го дня, а свинина – до 25 дня.

Представники Британської асоціації м’ясопереробників сподіваються, що найближчим часом компетентні органи переглянуть рекомендації щодо зберігання м’яса. Подовження термінів зберігання дозволить виробникам скоротити витрати, а також зменшити кількість харчових відходів та шкоду для навколишнього середовища.