М'ясопереробні підприємства Китаю перевірятимуть на АЧС в обов'язковому порядку

М’ясопереробні підприємства Китаю перевірятимуть на АЧС в обов’язковому порядку

Наразі через хворобу ліквідовано 25% поголів’я свиней, яке є найчисельнішим у світі.

М’ясопереробні підприємства Китаю перевірятимуть на АЧС в обов’язковому порядку

У Китаї запроваджують обов’язкові перевірки переробних підприємств на наявність вірусу африканської чуми свиней. Контролювати заводи, що займаються переробкою м’яса, почнуть у травні. Подібні заходи застосовуватимуться до всіх виробничих підрозділів у країні.

Про це повідомляє Meat-Inform.

Китай посилює заходи щодо запобігання поширенню вірусу африканської чуми свиней в країні. Міністр сільського господарства КНР оголосив, що обов’язкова перевірка м’ясопереробних підприємств почнеться з 1 травня.

Вірус продовжує активно поширюватися. До теперішнього часу ліквідовано 25% поголів’я свиней, яке є найчисельнішим в світі. Вважається, що виникненню деяких зі спалахів, про які повідомлялося за останні кілька місяців, сприяла переробка і розповсюдження м’яса хворих свиней.

“Переробні підприємства мають бути перевірені і отримати спеціальні сертифікати, щоб продемонструвати, що продукція, включаючи імпортну сировину, не містить вірусу”, – йдеться в повідомленні, опублікованому Міністерством сільського господарства КНР.

Крім Китаю, африканська чума свиней зараз активно поширюється ще в трьох країнах регіону – В’єтнамі, Монголії та Камбоджі.