Україна збільшила перероблення винограду на виноматеріали

Україна збільшила перероблення винограду на виноматеріали

Україна збільшила перероблення винограду на виноматеріали

За підсумками 2017 року перероблення винограду на виноматеріали виросла в країні на 7%, в порівнянні з 2016 роком. 

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані консалтингової агенції Pro Consulting.

Відзначається, що найбільше зростання цього показника відбулося в Одеській і Херсонській областях — на 32,5% і 24,2% відповідно. «Трохи здали позиції винороби Миколаївської області, випустивши в минулому році виноматеріалів на 10,6% менше, ніж роком раніше», — відзначили в компанії. Також повідомляється, що зростання в українському виноробстві стався на тлі скорочення виробництва вина в Європі. Через аномальну погоду в Італії, Франції, Іспанії обсяг випуску вин в 2017 році виявився на найнижчій позначці з 1961 року. У зв’язку з цим, експерти прогнозують зростання цін на вина низьких і середніх цінових діапазонів.

«Ситуація, що склалася дає додатковий шанс українським виробникам для нарощування експорту», ​​— підкреслили в Pro Consulting.