Виробництво м’яса індиків в Україні, за попередніми даними, торік збільшилося як мінімум на 10%.
Загальні обсяги виробництва м’яса індиків в Україні зараз можна оцінити в 36-38 тис. т в живій вазі, або 25,2-26,6 тис. т — в забійній, повідомляє AgroTimes.
Як зазначається, крім великих виробників, досить значна кількість індичатини (3-5 тис. т) виробляють господарства населення. Більшість вітчизняних виробників м’яса індиків вважають, що подальше збільшення виробництва не має сенсу, тому що впирається в платоспроможний попит населення.
Виробники відзначають, що тільки за умови виходу на зовнішні ринки індичачий бізнес в найближчій перспективі зможе розвиватися. Також уточнюється, що з урахуванням внутрішнього виробництва, імпорту і експорту в 2017 році в розрахунку на одного жителя країни припадало 0,8-0,9 кг індичатини, що приблизно відповідає середньому рівню його споживання в світі, проте значно менше середньоєвропейського рівня.