Аналіз даних Державної служби статистики України щодо середніх цін виробників на харчові продукти показав зростання цін на м’ясо і м’ясні продукти.
Про це повідомляє аналітичний департамент УАК.
Ціни збільшилися на більшість м’ясних продуктів. Свіжа або охолоджена свинина в березні, в порівнянні з лютим, подорожчала на 0,86% до 65,68 тис. грн/т. М’ясо свійської птиці — на 2,6% до 42,48 тис. грн/т.
Варто відзначити, що різке зростання ціни на м’ясо ВРХ в лютому на 3,9%, і зниження в березні на 1,46% тільки частково стабілізували ситуацію.
Експерти повідомляють, що в найближчому майбутньому можна очікувати зростання цін на курятину та свинину на прилавках магазинів.