Україна отримала право експорту яловичини на ринок Туреччини, повідомляє Держслужба з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в понеділок.
Таке рішення прийнято за підсумками роботи технічної місії головного директорату захисту і контролю Міністерства сільського господарства Туреччини по оцінці системи державного контролю за виробництвом яловичини, яка працювала в Україні в кінці квітня 2018 року.
Як зазначається, турецькі інспектори проводили аудит системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні, а також проінспектували забійні підприємства, які зацікавлені в експорті своєї продукції до Туреччини.
У той же час Держпродспоживслужба зазначає, що робота над узгодженням форми ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Туреччини в даний час знаходиться на фінальній стадії.