На сьогодні американська і українська кукурудза є найбільш високо конкурентним продуктом на китайському і на інших ринках, проте перевага останньої — відсутність ГМО.
Про це 25 травня під час виступу на конференції Grain & Maritime Days заявив заступник міністра аграрної політики продовольства України Віктор Шеремета, пише АПК-Інформ.
«Я, як аграрник, можу відзначити один тренд по нашій кукурудзі — ми сіємо хоч і гібриди цієї культури, проте вони без ГМО. А це є величезною перевагою на світовому ринку. Можливо і існують деякі виключення, проте я ніде не зустрічав на своїй практиці ГМО кукурудзи в господарствах наших аграріїв», — пояснив заступник міністра.
Він уточнив, що безліч сільгоспвиробників, які розібралися в технології, почали вирощувати і сою ГМО, що дозволяє отримати більший урожай. «Треба докласти зусиль і з часом прибрати ГМО сою з українського ринку», — додав Шеремета.