Держстат фіксує зниження цін на продукти харчування

Держстат фіксує зниження цін на продукти харчування

Держстат фіксує зниження цін на продукти харчування

За даними Державної служби статистики України в травні 2018 року яйця, гречка, картопля і цибуля стали лідерами зі зниження цін в порівнянні з попереднім місяцем. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Найбільше здешевіли яйця, які втратили 10% вартості (24,17 грн/десяток у травні проти 26,65 грн/десяток у квітні). Також знизилися ціни на гречані крупи (8%), цибулю ріпчасту (4,1%), картоплю (3,8%), сало (2,4%); цукор (2%); куряче філе (1,8%).

«Майже незмінними в порівнянні з квітнем залишилися ціни на масло вершкове, олію, хліб і борошно, макаронні вироби, свинину і яловичину, молоко, сири і буряк», — йдеться в повідомленні.

Разом з тим відбулося підвищення цін на моркву, капусту білокачанну і яблука, що пов’язано з сезонним фактором. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 13,7% в травні 2018 року у порівнянні з травнем 2017 року.