ТОП-10 нішевих культур для експорту

ТОП-10 нішевих культур для експорту

ТОП-10 нішевих культур для експорту

В рамках спільного проекту FАО і ЄБРР «Поліпшення доступу українського агробізнесу до експортних ринків» було проведено детальне дослідження потенціалу плодоовочевого сектора і визначено ТОП-10 нішевих культур для експорту. 

Про це повідомляється в добірці матеріалів FАО і ЄБРР, пише Latifundist.

Останнім часом українські виробники все більше уваги приділяють вирощуванню нішевих культур. При цьому, в даному випадку мова йде як про овочі, так і про фрукти і ягоди. Такий тренд обумовлений відразу декількома факторами. Перш за все, зацікавленість аграріїв у виробництві такої продукції продиктована зростанням попиту на неї всередині країни, адже більшість з цих овочів і фруктів потрапляють в розділ так званих «здорових продуктів». Більш того, тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів і в інших країнах.

«У той же час, кліматичні умови і географічне положення України роблять таку продукцію досить перспективною для вирощування з оглядкою на експорт», — йдеться в повідомленні.

Так, в ТОП-10 нішевих культур для експорту увійшли:

  • батат;
  • спаржа;
  • гарбуз;
  • червона і чорна смородина;
  • вишня;
  • груші;
  • солодкий перець;
  • пекінська капуста;
  • кольорова капуста;
  • броколі.