Українські фермери динамічно нарощують виробництво броколі та цвітної капусти. Здебільшого їх вирощують на замовлення переробників та торговельних мереж у професійних господарствах.
Про це повідомляє Шувар з посиланням на AgroDay.
За останні 10 років збір цих видів капусти зріс в 1,7 рази. Тільки за минулі три роки обсяги вирощування додали 15%.
Професійні господарства демонструють особливо активний приріст. Там за вказаний період виробництво подвоїлося — з 900 тонн у 2007 році до 2500 тонн у 2017.
На думку фахівців, це зумовлено зростанням споживання цвітної капусти та броколі серед населення. Отже, сегмент показуватиме приріст і далі, в тому числі ростиме пропозиція замороженої капусти.
Не відстає від броколі і пекінська капуста, завойовуючи все більше полів. Фермери більше вкладають не тільки в її вирощування, але і в доробку та зберігання. Вміння правильно зберігати цю продукцію є одним з найважливіших технологічних моментів у виробництві пекінської капусти, оскільки на відміну від звичайної, «пекінку» потрібно закладати у сховища с регульованим газовим середовищем.
Виробництво пекінської капусти стимулює попит на зовнішніх ринках. Тільки за останні два сезони її експорт подвоївся, склавши 1500 тонн.