Українські фермери вдвічі наростили виробництво нестандартної капусти

Українські фермери вдвічі наростили виробництво нестандартної капусти

Українські фермери вдвічі наростили виробництво нестандартної капусти

Українські фермери динамічно нарощують виробництво броколі та цвітної капусти. Здебільшого їх вирощують на замовлення переробників та торговельних мереж у професійних господарствах.  

Про це повідомляє Шувар з посиланням на AgroDay.

За останні 10 років збір цих видів капусти зріс в 1,7 рази. Тільки за минулі три роки обсяги вирощування додали 15%.

Професійні господарства демонструють особливо активний приріст. Там за вказаний період виробництво подвоїлося — з 900 тонн у 2007 році до 2500 тонн у 2017.

На думку фахівців, це зумовлено зростанням споживання цвітної капусти та броколі серед населення. Отже, сегмент показуватиме приріст і далі, в тому числі ростиме пропозиція замороженої капусти.

Не відстає від броколі і пекінська капуста, завойовуючи все більше полів. Фермери більше вкладають не тільки в її вирощування, але і в доробку та зберігання. Вміння правильно зберігати цю продукцію є одним з найважливіших технологічних моментів у виробництві пекінської капусти, оскільки на відміну від звичайної, «пекінку» потрібно закладати у сховища с регульованим газовим середовищем.

Виробництво пекінської капусти стимулює попит на зовнішніх ринках. Тільки за останні два сезони її експорт подвоївся, склавши 1500 тонн.