У рамках гармонізації вітчизняного законодавства до норм ЄС, до українського законодавства про якість та безпечність харчових продуктів, будуть внесені зміни, які зокрема стосуються надання інформації споживачам згідно з вимогами Регламенту Європейського Парламенту і Ради «Про надання споживачам інформації про харчові продукти» № 1169/2011.
Про це повідомляють AgroNews.
Інновації мають на меті забезпечити високий рівень захисту здоров’я та інтересів споживачів, які зможуть ознайомитися з максимальною кількістю необхідної інформації про продукт, перш ніж зробити вибір. Оператори ринку, що пропонують недобросовісну продукцію та намагаються ввести споживача в оману, завдяки новим нормам — відсіються.
ГО «Український центр європейської політики» підготувала дослідження на тему «Надання споживачам інформації про харчові продукти: вимоги ЄС та новації для України» від виконавчого директора ГО «Український центр європейської політики» Любові Акуленко, експерту Проекту ЄС «Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні» Жанни Пастовенської та експерта ГО «Український центр європейської політики» Світлани Майсрук.
Ознайомитися з дослідженням можна за посиланням.