На сільськогосподарських і сезонних ярмарках у Києві заборонили продаж продуктів, що швидко псуються, через загрозу харчових інфекцій і отруєнь.
Цей захід — тимчасовий і відноситься тільки до тих продуктів, які вимагають для зберігання дотримання температури не вище +6 градусів Цельсія, передає повідомлення Київської міської державної адміністрації Інтерфакс-Україна.
До переліку заборонених продуктів потрапляють свіже м’ясо і м’ясопродукти, ковбасні і м’ясні вироби, молоко і молочні продукти, раба свіжа, копчена, в’ялена.
«Продуктова безпека киян вимагає прийняття зваженого і відповідального рішення. Не допустити спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь серед споживачів на столичних ярмарках — обов’язок організаторів ярмарків. Заборона тимчасова і діє до моменту отримання роз’яснень від Головного управління Держпродспоживслужби з транспортування, реалізації та зберігання продукції, яка швидко псується», — зазначив під час наради директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Андрій Мельничук.
Крім того, організатори ярмарків повинні безумовно дотримуватися розпорядження КМДА «Про проведення ярмарків в Києві». Зокрема, мова йде про недопущення до реалізації продукції, яка не пройшла ветеринарно-санітарну експертизу і без наявності документів про проходження і підтвердження її безпеки та якості