Про це повідомив генеральний директор в Українській асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook.
Вартість м’ясного кошику з рибою і яйцями на кінець червня 2018 року становила 630 грн, проти 611 грн на початку року.
«Розрахунок вартості м’ясного кошику зроблений на підставі даних державної статистики. За перше півріччя 2018 року сало і яйця подешевшали відповідно на 1 грн, або 1% та 5 грн, або 19%. Відтепер середня ціна кілограму сала становить 68 грн, а десятку яєць – 22 грн», — написав Дорошенко.
Усі інші продукти стали дорожчими перші шість місяців 2018 року від 1% до 9%, а саме: яловичина – на 9%, риба морожена – на 6%, свинина – на 5%, варені ковбаси – на 5%, курка в тушці та філе – на 1%. У порівнянні з початком року яловичина додала в ціні 10 грн за кілограм, свинина – 5 грн, морожена риба – 4 грн, ковбаса варена – 4 грн, філе курки – 1 грн, а курка в тушці також 1 грн. На кінець червня кілограм яловичини можна було купити в середньому в країні за 124 грн, свинини – за 114 грн, філе курятини – за 90 грн, вареної ковбаси – за 87 грн, риби – за 70 грн, сала – за 68 грн, бройлера – за 55 грн, а десяток яєць – за 22 грн.