Про це заявили в консалтинговій агенції Pro Consulting, посилаючись на дані звіту Європейської Комісії з експорту та імпорту м’яса птиці, передає УкрАгроКонсалт.
Таким чином, Україна посіла третє місце серед постачальників даної продукції в ЄС.
Аналітики впевнені, що українські підприємці не збираються зупинятися на рекордні показники: і виробництво, і експорт курятини зростатиме.
«Завдяки розширенню географії експортних поставок, відкриття ринку Близького Сходу, Україна залишатиметься в лідерах галузі. У 2017 році основними покупцями української птиці були Нідерланди (на 78,07 млн дол.), Єгипет (на 65,24 млн дол.) І Ірак (на 42,67 млн дол.)», — розповів аналітик компанії Роман Палій.
Ситуація на внутрішньому ринку курятини має деяку особливість. Попри стабільне зростання цін на м’ясо птиці в останні роки, курка все одно залишається найдоступнішим видом м’яса в Україні.
«Більш дешева курятина конкурує зі свининою і яловичиною, які знаходяться в більш високому ціновому сегменті», — підкреслили експерти.
Очікується, що в 2018-2019 році виробництво м’яса курки в Україні виросте на 5-7%. Цьому посприяє зниження темпу інфляції та збільшення купівельної спроможності українців, прогнозують аналітики.