Повідомлення Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів передає УкрАгроКонсалт.
«В Україні першим продуктом з маркою географічного зазначення, визнаною в ЄС, готується стати гуцульська овеча бриндзя, яка є абсолютно автентичним продуктом, оскільки більше ніде не виготовляється. Це сир з овечого молока, виготовлений за допомогою ферменту з натуральної сичуги (шлунок) домашньої худоби», — йдеться в повідомленні асоціації.
Ця марка допоможе зробити продукт автентичним на європейському ринку, що також допоможе його просуванню.
Виробники уточнюють, що екологічність і натуральність — головна цінність цього продукту, що передається з покоління в покоління, починаючи з XV століття.
Довідка
Марка географічного зазначення є знаком, що наноситься на продукт і засвідчує його високу якість, довгу традицію виробництва і особливий зв’язок з територією, де його виробляють.
Географічні вказівки допомогли отримати світову славу таким продуктам, як шампанське, коньяк, сири рокфор, пармезан і багато інших.