Дані Державної фіскальної служби наводить прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
М’ясо української птиці експортується у 80 країн світу, а у 2018 році було відкрито чотири нових ринки – Албанія, Гана, Гонконг та Марокко.
М’ясо птиці є глобальним трендом на світовому ринку і попит на нього щорічно зростає. Згідно прогнозу OECD-FAO Agricultural Outlook 2018-2027, за 10 років світове споживання такої продукції збільшиться на 19 млн тонн (15,8%) і складе близько 139 млн тонн.
Враховуючи глобальні тренди, Україна нарощує виробництво м’яса птиці та наближається за його обсягами до провідних країн світу. Так, за 7 місяців поточного року сільськогосподарськими підприємствами реалізовано 809,6 тис. тонн м’яса, що на 5 % більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
На сьогодні Україна займає 7 місце з експорту м’яса бройлерів в рейтингу країн-експортерів такої продукції. Найбільшими світовими імпортерами цієї продукції є Японія, Мексика, ЄС, Ірак, Південно-Африканська Республіка, Саудівська Аравія, Куба, Гонконг, Об’єднані Арабські Емірати, Ангола.