Про це говориться у підрахунках Економічного Дискусійного Клубу.
Відзначається, що частка м’яса птиці в структурі експорту м’яса і продуктів м’ясопереробки перевищила 83%, що в натуральному вираженні склало 215 тис. т. Близько 50% експорту м’яса птиці з початку року надійшло на ринки Нідерландів, Іраку, Словаччини.
«У м’ясному імпорті провідні позиції зберігають м’ясо птиці (майже 50% від загального обсягу) і свинина (43%). Імпортна продукція надходить на внутрішній ринок, переважно з країн ЄС (Польщі, Німеччини, Нідерландів, Угорщини, Данії). Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні м’яса — близько 13%», — йдеться в повідомленні.
Сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво м’яса на 1,6%, а господарства населення його скоротили на 2,4%. Найбільше з початку року зменшилось виробництво свинини — на 4,9%, обсяги яловичини скоротилися на 3,7%, а птахівництво забезпечило приріст на 4,5%.
За балансовими розрахунками, в січні-серпні поточного року наповнюваність внутрішнього ринку м’ясом і м’ясопродуктами на 2,5% перевищила показник відповідного періоду минулого року.
Розрахункове середньодушове споживання населенням м’яса і м’ясопродуктів за 8 місяців ц. р. оцінюється в 32,4 кг на людину, що на 0,9 кг вище, ніж в минулому році.
За 8 місяців 2018 українськими підприємствами вироблено м’яса всіх видів 1453 тис. тонн (у забійній вазі), що на 0,3% більше, ніж за відповідний період минулого року.
За інформацією органів статистики, на 01.09.2018 в порівнянні з відповідною датою минулого року поголів’я ВРХ скоротилося на 4,3%, свиней — на 4,5%, водночас поголів’я птиці зросло на 2,8%.