Візитівка міста: на львівському оптовому ринку «Шувар» створять виробничий хаб

Візитівка міста: на львівському оптовому ринку «Шувар» створять виробничий хаб

Під випуск локальних продуктів харчування планують відвести 1000 кв. метрів території

Візитівка міста: на львівському оптовому ринку «Шувар» створять виробничий хаб

У 2019 на території оптового ринку «Шувар» у Львові планують організувати хаб для локальних виробників харчових продуктів. Поки що проект знаходиться на етапі розробки, повідомив iAgro директор «Шувару» Ігор Плотиця.

За його словами, мета проекту — підтримати малий бізнес, який має намір розвиватися і збільшувати свої потужності. «Ми хочемо надати йому такі можливості на наших площах. Однією з умов співпраці з виробниками буде відповідність умовам продовольчої безпеки, щоб продукт, що випускається, відповідав усім нормам і був сертифікований відповідно до вимог HACCP», — сказав Плотиця. І підкреслив, що допомагаючи підприємцям формувати локальний бренд або продукт, ініціатори хочуть створити ще одну «візитівку міста».

Раніше засновник групи компаній «Шувар» Роман Федишин в інтерв’ю Еast-fruit розповідав, що на території ринку «Шувар» у наступному році під виробництво виділять 1000 кв. м. Ця площа буде розділена на приміщення приблизно по 100 кв. м (тобто на ній зможуть розміститися 10 міні-цехів. — ред.), і вони будуть надаватися операторам для розвитку малого бізнесу. Компанія вже провела переговори з виробниками кондитерської та молочної продукції, а також ковбасних виробів. Крім того, в хабі передбачається розмістити овочеве виробництво. Це будуть лінії по підготовці «борщового набору», що передбачають очистку, фасовку, нарізку і вакуумну упаковку продукції — в тому числі, і на потреби ресторанів.

Роман Федишин зазначив, що в пакеті послуг для орендарів передбачені і комфортні позавиробничі умови — душові, роздягальні і т.д. «Плата за такі послуги — 10% від обсягу реалізації продукції», — уточнив він.

Ігор Плотиця додав, що керівництво ринку планує зробити уніфіковані приміщення з можливістю їх адаптації під конкретні напрямки діяльності. «Компанії, які будуть займатися виробництвом, можуть працювати під своїми брендами. Вирішення питань логістики може бути власним або комбінованим, в тому числі з використанням загальної системи логістики. Це — питання обговорюване», — сказав він.

Директор ринку «Шувар» не уточнив термін реалізації проекту, однак сказав, що зараз йде узгодження проектних рішень відповідно до вимог HACCP і всіх санітарних норм. «Ми працюємо з проектантами, фахівцями різних служб, щоб правильно все спроектувати з урахуванням всіх потоків і сумісності продуктів», — пояснив Плотиця.

Довідка

Ринок «Шувар» — найбільший оптовий ринок сільськогосподарської продукції в Західному регіоні України. Статус оптового отриманий в 2009 році.

Площа в 20 га поділена на чотири основні зони:

  • Майданчик для торгівлі з автомобілів, 40 тис. Кв. м — спеціально обладнана і освітлена територія з дорожнім покриттям для 650 автомобілів. Працює цілодобово.
  • Зона дрібнооптової торгівлі, 28 тис. кв. м — тут розташовані спеціалізовані термінали («М’ясо та м’ясопродукти», «Риба та морепродукти»), павільйон «Овочі та фрукти», квітковий ринок, бакалія і супутні товари.
  • Складська зона налічує 2,6 тис. кв. м.
  • Офісно-сервісний центр — 10 тис. кв. м.

Загальна площа професійних комерційних площ становить 41 000 кв. м. На ринку працюють 480 постійних орендарів.