З початку сезону цукроваріння вироблено 163,3 тис. тонн цукру

З початку сезону цукроваріння вироблено 163,3 тис. тонн цукру

Сезон цукроваріння стартував 31 серпня.

З початку сезону цукроваріння вироблено 163,3 тис. тонн цукру

До 25 вересня в країні функціонує 29 цукрових заводів, які до теперішнього часу переробили 1,385 млн тонн цукрового буряка.

Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Як повідомлялося, в Україні 31 серпня розпочався новий сезон цукроваріння. У цьому році посівні площі під цукровим буряком становлять 280 тис. га, що на 13% менше, ніж в минулому році.

Україна в 2017/2018 маркетинговому році (МР, вересень-серпень) експортувала 560,4 тис. тонн цукру, що на 27,2% менше, ніж за попередній МР.

Виробництво цукру в 2017/2018 МР виросло на 6,5% і склало 2,14 млн т. У сезоні працювало 46 цукрових заводів.

19 вересня набув чинності закон № 2518-VIII «Про визнання таким, що втратив силу Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру». Законом скасовуються норми закону, якими визначається обмеження на поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») і встановлюються мінімальні ціни на цукор і цукровий буряк.

Державне регулювання цукрового ринку в Україні діє з 1999 року. Такі заходи застосували, щоб підтримати цей сектор вітчизняної економіки. Зокрема, обсяг виробництва цукру вираховували виходячи з норми споживання на душу населення, а також затверджували мінімальні ціни на цукрову сировину і цукор.