Періодичність перевірок в сфері безпеки харчових продуктів може бути переглянута у бік збільшення в зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції.
Про це йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.
«У зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції комплексні перевірки в сфері безпеки харчових продуктів знаходяться під посиленим контролем. Очікуємо, що незабаром існуюча періодичність планових перевірок зміниться з одного разу в два, три, п’ять років (в залежності від ступеня ризику об’єкта і заходи контролю) на раз в квартал або в раз на півроку», — цитується в повідомленні голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
Як повідомлялося, з 19 по 20 вересня в інфекційне відділення Здолбунівської центральної райлікарні з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 7 вихованців Мізоцької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів (Рівненської обл.) і двоє працівників даної установи. Пізніше з’ясувалося, що кількість хворих, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції школі-інтернаті становить 24 людини, з яких 22 дитини.