У поточному сезоні виробництво цукру складе 1,9 млн тонн

У поточному сезоні виробництво цукру складе 1,9 млн тонн

Цього буде достатньо для задоволення внутрішньої потреби країни і виконання зовнішньо-економічних контрактів.

У поточному сезоні виробництво цукру складе 1,9 млн тонн

Про це АПК-Інформ розповіла керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

«У цьому році ми неодноразово говорили про скорочення посівних площ, і воно було дуже суттєвим — 280 тис. га в порівнянні з торішніми 311 тис. га, однак на початку літа погодні умови були досить сприятливими, що дозволило зберегти посіви в кращому стані. Тому виробництво цукру скоротиться не так критично, як прогнозували раніше», — розповіла вона.

За словами експерта, за станом на 26 вересня сезон цукроваріння початок 31 підприємство з прогнозованих 42, що менше в порівнянні з минулим роком, коли працювало 46 заводів.

«Такі ринкові умови зараз, що не всі виробники вважають рентабельним запускати потужності. В останній рік ціни на цукор суттєво знизилися. Крім того, прогнозований світовий дефіцит у 10 млн тонн також дає про себе знати. Це все впливає на ціни на цукор у всьому світі і виробник, з огляду на всі ці фактори, вже приймає рішення, чи доцільно йому в цьому році сіяти буряк і виробляти цукор», — сказала Бутило.