Європа переробила максимальну за 7 років кількість какао-бобів

Європа переробила максимальну за 7 років кількість какао-бобів

На цьому тлі ціни на какао-боби в Лондоні минулої п’ятниці підскочили на 1,7%

Європа переробила максимальну за 7 років кількість какао-бобів

Європейські виробники збільшили обсяги переробки какао-бобів. Головний показник попиту на шоколад в III кварталі 2018 року підвищився на 2,7%, до максимуму з 2011 року, згідно зі звітом трейдера Marex Spectron, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Переробка какао-бобів зростає і в інших регіонах: в Азії показник виріс в минулому кварталі на 3,7%, а в Північній Америці збільшився на 2,5%, хоча експерти очікували його зниження. Для азіатського регіону показник став рекордним з 2012 року, для північноамериканського — з 2014 року.

«Це дуже хороші, сильні цифри, — заявив один з двох керівників сільськогосподарського бізнесу Marex Spectron Джонатан Паркмен. — Немає жодних сигналів уповільнення зростання попиту, і упевнений тренд минулого року триває».

В цілому в світі переробка какао-бобів в третьому кварталі збільшилася приблизно на 4%, за оцінкою Marex Spectron. На цьому тлі ціни на какао-боби в Лондоні минулої п’ятниці підскочили на 1,7%. У Нью-Йорку контракти виросли в ціні на 1,8%, до $2183 за тонну.