Синтетичне м'ясо не зможе витіснити з ринку м'ясну промисловість — експерти

Синтетичне м’ясо не зможе витіснити з ринку м’ясну промисловість — експерти

12 років по тому індустрія виробництва червоного м’яса зазнає істотних змін.

Синтетичне м’ясо не зможе витіснити з ринку м’ясну промисловість — експерти

В ході форуму, присвяченого сталому розвитку м’ясного сектора, організованого Асоціацією тваринників Австралії (MLA) під час заходу Red Meat в цьому році, учасники дискусії обговорили тему «Що ми можемо зробити, щоб підтримати процвітання м’ясної промисловості до 2030 року і далі?».

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

«Ми справді віримо, що споживачі продовжать любити червоне м’ясо. Ми сподіваємося, що споживачі будуть як і раніше любити яловичину, і будуть впевнені в якості м’ясної продукції, оскільки вони будуть впевнені в тому, як це м’ясо вироблено, і будуть знати, що м’ясна галузь дуже прозора і продовжує ділитися зі споживачем відомостями про те, як продукт виготовлений», — заявила Сьюзі Крейг, голова відділу з питань сталого постачання і якості в компанії McDonald’s.

«Ми будемо дуже прозорими. Клієнти і споживачі хочуть знати все про вироблений нами продукт, який вони купують. І ще все більше споживачів по всьому світу хочуть знати про добробут тварин», — додає Марк Інгліс, глава відділу забезпечення і постачання компанії JBS Swift Australia.

З іншого боку, синтетичне м’ясо буде конкурувати з продукцією м’ясного сектора, але не зможе витіснити з ринку м’ясну промисловість, прийшли до висновку учасники заході.

«Виробників «м’яса з пробірки» можна розглядати в якості ще одного конкурента. У нас є інші конкуренти серед виробників інших видів білка та інших харчових продуктів. Кращий спосіб боротьби з ними — це демонстрація того, що ми виробляємо відмінний продукт, і саме тому ми повинні прагнути до стійкого виробництва. І якщо ми зможемо вийти і розповісти в деталях про те, що ми робимо, як ми виробляємо нашу продукцію, то ми переможемо », — переконаний Джеймі Хайнріх, директор Союзу виробників овець Австралії.

Синтетичні замінники м’яса не зможуть отримати більшу частку ринку в доступному для огляду майбутньому, вважає Брайс Камм, голова Координаційної групи з питань сталого розвитку австралійського сектора виробництва яловичини.