Державна служба Сінгапуру з питань харчових продуктів і ветеринарії вперше надала сертифікацію для виходу на сінгапурський ринок українським виробникам м’яса птиці, столових яєць і яєчних продуктів.
Про це повідомило на своїй сторінці в Facebook посольство України в Сінгапурі, Брунеї та Новій Зеландії.
Посольство уточнило, що процес відкриття нового для українських виробників ринку зайняв два роки.
За даними державної служби статистики, за 9 місяців цього року загальний експорт товарів до Сінгапуру склав 132,6 млн. доларів, імпорт — 22,8 млн. доларів.
Основні статті українського аграрного експорту в Сінгапур за цей період — 19,2 тис. тонн пшеничного борошна майже на 4 млн. доларів, 2,6 тис. тонн соняшникової олії на 2,3 млн. доларів, 2,9 тис. тонн пшениці на 0,5 млн. доларів. Крім того, українські виробники поставили в Сінгапур 99 тонн соєвої олії, 57 тонн гороху, по 1,3 тонни свинини та свійської птиці та 0,7 тонни м’яса ВРХ.