Сінгапур відкрив свій ринок для українських виробників м'яса, птиці та яєць

Сінгапур відкрив свій ринок для українських виробників м’яса, птиці та яєць

Процес відкриття нового для українських виробників ринку зайняв два роки.

Сінгапур відкрив свій ринок для українських виробників м’яса, птиці та яєць

Державна служба Сінгапуру з питань харчових продуктів і ветеринарії вперше надала сертифікацію для виходу на сінгапурський ринок українським виробникам м’яса птиці, столових яєць і яєчних продуктів.

Про це повідомило на своїй сторінці в Facebook посольство України в Сінгапурі, Брунеї та Новій Зеландії.

Посольство уточнило, що процес відкриття нового для українських виробників ринку зайняв два роки.

За даними державної служби статистики, за 9 місяців цього року загальний експорт товарів до Сінгапуру склав 132,6 млн. доларів, імпорт — 22,8 млн. доларів.

Основні статті українського аграрного експорту в Сінгапур за цей період — 19,2 тис. тонн пшеничного борошна майже на 4 млн. доларів, 2,6 тис. тонн соняшникової олії на 2,3 млн. доларів, 2,9 тис. тонн пшениці на 0,5 млн. доларів. Крім того, українські виробники поставили в Сінгапур 99 тонн соєвої олії, 57 тонн гороху, по 1,3 тонни свинини та свійської птиці та 0,7 тонни м’яса ВРХ.