Сімейна виноробня «Колоніст», що в Одеській області, розпочала виробництво першого українського бальзамічного оцту.
Про це пише Agronews.
«Ми перші виробники бальзамічного оцту в Україні. Ми пишаємося тим, що нам вдалося зайняти першими дану нішу», — каже одна із засновниць українського бальзаміка «Бессарабіко» Алла Плачков.
Спираючись на досвід і знання італійських колег, сім’я Плачкових ще 4 роки тому задумалася про випуск унікального для українського ринку продукту — бальзамічного оцту власного виробництва.
«У виробництві українського бальзамічного оцту використана як класична, так і не класична технологія виробництва відомого бальзаміка з Модени. Після отриманих під час італійських дегустацій і майстер-класів знань, ми можемо з упевненістю заявити, що український бальзамічний оцет нашої виноробні абсолютно конкурентоспроможний і має велику перспективу», — коментує створення «Бессарабіко» Алла Плачков.
Основою для виробництва бальзамічного оцту служить високоякісний виноградний сік. А одним з секретних інгредієнтів для отримання унікального смаку українського бальзаміка «Бессарабіко» за рішенням виробників став мед.