За підсумками року Україна збільшила імпорт м'яса на третину

За підсумками року Україна збільшила імпорт м’яса на третину

Якісну сировину країна експортує, ввозить же дешеве м’ясо.

За підсумками року Україна збільшила імпорт м’яса на третину

У 2018 р. Україна істотно збільшила обсяги імпорту м’яса і м’ясопродуктів.

Про це повідомляє Meat-Inform.

На кінець року обсяги ввезення м’яса іноземного виробництва досягнули 272 тис. т (у перерахунку на забійну вагу), що на 30,1% більше, ніж було імпортовано в 2017 році.

Імпорт яловичини в цьому році, згідно з прогнозами, залишиться на тому ж рівні — близько 2 тис. т (у забійній вазі). А от обсяги ввезення свинини збільшаться більш ніж у 5 разів — з 8 тис. т (у забійній вазі) в 2017 році до 44 тис. т в 2018 р. Імпорт курятини в порівнянні з минулим роком, зросте на 14% і досягне 138 тис. Т.

Україна експортує в основному якісне м’ясну сировину, а ввозить дешеву продукцію (м’ясо механічної обвалки, тримінг та ін). Саме тому середня ціна імпортованого м’яса в рази менше, ніж ціна продукції, яку вивозять з України.

Крім основних видів м’яса та дешевої сировини, в Україну ввозять сало і субпродукти. В основному ці види сировини застосовують у переробній галузі для виготовлення ковбас та інших м’ясопродуктів. Імпортне сало і субпродукти дозволяють виробникам істотно знизити витрати.

В цілому «дешевий імпорт» і високі ціни на експортну сировину останнім часом є характеристикою українського ринку м’яса.